tisdag 26 juli 2011

Tips från Ernst

Ernst kan verkligen få till lite visdomsord ibland - här hans bästa tips för att få en bra semester:


1. Sluta semestertävla!

Många tävlar om att hinna med massor på semestern, snabbare, häftigare och dyrare aktiviteter. Bungyjump i Australien och fyrverkerier över Monacos kust. Men om du bara ökar och ökar bli livet till slut en enda kamp. Inget är tillräckligt bra längre och du blir besviken. Den ultimata avkopplingen finns runt hörnet. Precis där du bor.

2. Gör saker du vet att du tycker om!

Underskatta inte det enkla! Fundera ut vad du vet att du gillar att göra. Vad tyckte du om som barn? Gå ut i skogen och bygg en fördämning i en bäck eller tälj en barkbåt tillsammans med familjen. Alla borde tälja på en pinne då och då för att må lite bättre.

3. Ha luckor i schemat!
Det är inte farligt att ha lite tråkigt ibland. Tvärtom är det väldigt viktigt. Det är därför regniga dagar är så bra för det blir ett naturligt stopp. Sätt dig vid köksbordet och bjud in dig själv på en kopp kaffe. Då kommer inspirationen. Och du hinner tänka klart dina tankar.

4. Skjut på renoveringen – om du inte hinner!
Har du haft en skitjobbig vår behöver du faktiskt inte bygga en veranda eller mura en skorsten på semestern. Det kommer fler somrar som kanske lämpar sig bättre för det. Var snäll och ärlig mot dig själv.

5. Ensam är inte stark!
Vi människor fungerar absolut bäst tillsammans. Det finns inget självändamål i att göra ett stort renoveringsprojekt helt själv. Ta hjälp av svågern, en granne eller svärfar och lyssna på varandra. I stället för att stå där själv dag ut och dag in och hamra på en veranda.

6. Sätt guldkant på vardagen.
Få inte panik när semestern är över. Sommaren fortsätter ändå. Ta en vanlig sketen måndag, sätt dig en stund med den du älskar och ät en god bit mat i trädgården. Njut!

1 kommentar:

Veronica Tingvall sa...

Jag älskar Ernst :-) Kul att du funderar över att vara med i virkalongen.
Kram/Veronica

Related Posts with Thumbnails