söndag 29 april 2012

Lussekatt och cupcake

Två små virkade kakor av restgarner, till Använd det du har utmaningen. Jag hade gjort två Ballerinakex också, men de är spårlöst borta så det får jag fota när jag hittar dem.

torsdag 26 april 2012

Tredje veckan

Tredje veckan på I formprojektet blev en kort vecka pga en envis förkylning och halsont, vilket gjorde att det bara blev 1 pass förra veckan. Därför har jag tagit nya tag den här veckan och avverkat två pass redan. Jag återkommer med rapport.
Jag ska även återkomma med lite bilder på saker som jag gjort till Använd det du har utmaningen.

Nu hade det varit bra om jag hade hämtat lite kraft och ork och inspiration till att analysera den vetenskapliga artikeln "Effect of a multimodal high intensity exercise intervention in cancer patients undergoing chemotherapy: randomised trial". Lite pepp, någon????
Eller så sätter jag mig och tittar på "Du är vad du äter". Hrm, svårt val...

torsdag 19 april 2012

Andra veckan

Förra veckan var vecka två på I formprogrammet (som tyvärr är låst nu, men jag tror inte att det kostar något att registrera sig).
Såhär var det:
Dag 1 (tisdag):
5 min rask gång
2 min joggning
4 min rask gång
1 min joggning
2 min rask gång
----------------------
14 min totalt


Dag 2 (torsdag):
5 min rask gång
2 min joggning
4 min rask gång
2 min joggning
1 min rask gång
----------------------
14 min totalt


Dag 3 (lördag):
5 min rask gång
2 min joggning
4 min rask gång
2 min joggning
1 min rask gång
----------------------
14 min totalt


Min kommentar: Även den här veckan gick över förväntan. Det var dock ganska tungt att ge sig ut på tisdagen då det regnade och var blåsigt. När man väl kommer ut så går det dock bra. På lördagen gav jag mig ut på morgonen det första jag gjorde och det var skönt att ha det gjort då.
Jag lyckades även klämma in ett pass pilates på onsdagen så jag är nöjd med veckan.

tisdag 10 april 2012

Första veckan på programmet

Förra veckan var ju första veckan på 12-veckorsprogrammet som du hittar här.
Så här var det:

Dag 1 (måndag):
5 min rask gång
1 min joggning
5 min rask gång
1 min joggning
3 min rask gång
----------------------
15 min totalt


Dag 2 (tisdag):
5 min rask gång
1 min joggning
5 min rask gång
1 min joggning
3 min rask gång
----------------------
15 min totalt


Dag 3 (fredag):
5 min rask gång
2 min joggning
4 min rask gång
1 min joggning
3 min rask gång
----------------------
14 min totalt

Min kommentar: Jag tyckte det gick över förväntan och gav mig ut så fort jag kom hem från jobbet de två första dagarna. Jag kände på mig att om jag hann landa på stolen hemma så skulle det bli svårare att komma ut, dessutom ville jag inte att det skulle hinna bli mörkt. Turligt nog mötte jag inte någon under mina pass eftersom jag valde att lägga min runda lite avsides;-)
På fredagen var det lite segare att komma ut eftersom vi var lediga. Ju längre dagen gick, desto mer drog jag mig för det och kom på många saker att göra *harkel*. Men när jag väl sparkade till mig själv så gick det bra.



Heja mig!

Trots busväder och en lång dag på jobbet:

måndag 9 april 2012

Google-leken

Och så en till layout till cybercropen hos Scraplagret. Här skulle man inspireras av loggans färger grönt, vitt, blått, svart, rött och gult samt något utklippt från ett mönstrat papper. (Här den lilla hopprepshoppande tjejen från ett October Afternoonpapper). Jag gjorde en sådan här layout för några år sedan men det var kul att googla på mitt namn nu igen. Vilka knasiga kombinationer man får fram: mina favoriter den här gången blev "...überglad över att få dricka drinkar hela kvällen" och "urusel på vaxning" :-D


Påsklayout

En påskig layout till Scraplagrets cybercrop där man skulle inspireras av påsken.

lördag 7 april 2012

Pulka

Hos Scraplagret pågår just nu en påskcrop. Och titta, jag har fått till ett bidrag! Den här är gjord till teknikutmaning där man skulle ha minst fem lager på lager samt mist i någon form. Lagren på denna är som följer: rosa overlay, boksida, brunt papper, turkost papper, "ostduk"samt remsor av boksidor. För förtydligandets skull. Mist i olika färger: rosa, turkost och brunt sprayade genom stencil med prickar, även lite modelling paste färglagd med mist och påstruken genom punchinella.
Dessutom räknar jag nästan den här till ytterligare ett alster i Använd det du har-utmaningen då det bara är "gamla" saker använt på den.

tisdag 3 april 2012

Träning

I en av bloggarna som är med i Använd det du har-utmaningen hittade jag en inspirerande kategori: Kom i form. En soffpotatis (precis som jag...) väg mot ett sundare liv och kunna orka springa en halvtimme i sträck. Jag blev så inspirerad att jag på stående (eller sittande...) fot bestämde mig för att hänga på! Jag hade visserligen redan köpt ett träningskort för ca en månad sedan på Actic och faktiskt hunnit utnyttja det ett flertal gånger , men att  få upp flåset lite och förbättra konditionen lockade också.
Här hittar du träningsprogrammet. Det jag tycker är så bra med det är att det bara rör sig om en kvart per gång (åtminstone nu i början) - det finns liksom inga ursäkter för att man "inte har tid".

Jag började igår och har idag avverkat veckans andra pass, det känns jättebra! Det hade varit kul om någon annan hade blivit inspirerad och ville hänga på också - ju fler som är med desto lättare är det att peppa varandra!

I slutet på veckan kommer jag sammanfatta hur det varit!Men nu är det snart dags att skumma igenom anteckningarna inför morgondagens omtenta en sista gång.
Ha det gott så länge.

I form

Jag tänkte att det är dags för en ny kategori här i bloggen. Nämligen "I form". Jag bloggar nu från mobilen så det är lite svårt att länka men en bild kan jag bjuda på. Jag återkommer med mer info ikväll.

måndag 2 april 2012

Rosa sjal

En av poängen med att delta i Använd det du har-utmaningen är att man förhoppningsvis får en del av de där oavslutade sakerna färdiga. Om man då som jag har ganska många halvfärdiga projekt liggande *harkel*så är det bra att få en spark där bak och få det gjort.
Som den här sjalen. Jag hade tänkt att den skulle bli till mig men garnet tog slut och så även min ambition att bli klar. Men nu gjorde jag klart den genom att bara maska av och vips blev det en sjal till Agnes istället. Hon blev nöjd iaf. Sötloppa.
Related Posts with Thumbnails