fredag 30 september 2011

Man vet att...

...man har kommit in i bloggandet ordentligt när man upptäcker på jobbet att man skriver "blog" varenda gång man ska skriva "blod" när man dokumenterar vad man gjort. Vad sägs om en "blogtransfusion"?Ha ha....

torsdag 29 september 2011

Fredagsfrukost

Imorgon är det fredag igen och en stor anledning att gå glad till jobbet är våra fredagsfrukostar där. Det är jättemysigt och gott med riktig frukost, en mycket trevlig avslutning på veckan.
Så trevligt att man nästan funderar på att gå till jobbet även när man är ledig en fredag:-)

onsdag 28 september 2011

Äppelpaj

Jag tror inte det finns nåt godare än äppelpaj med vaniljsås. Det blev det till efterrätt idag, och det var vädligt gott kan jag meddela.
Nu ska jag bada barn och sedan stoppa om de nybadade små i sina sängar.
Ha en bra kväll!

tisdag 27 september 2011

Dags att söka

Jag sitter och kollar en gång till på specialistsjuksköterskeprogrammets sida, det är hög tid att söka nu. Det är spännande och lite läskigt på samma gång - om jag nu kommer in: kommer jag orka/hinna/kunna? Det återstår att se....

måndag 26 september 2011

Mäh!

Jag vill också kunna spela Wordfeud *surar på att Apple aldrig släpper Iphone 5*. En petitess jag vet, men nu får jag bara på nåder hjälpa sambon nån gång då och då när han spelar. *hmpff*

söndag 25 september 2011

Rekommenderar en rolig sida

Jag satt och surfade runt lite när jag av någon anledning kom in på den här sidan. Jag tycker det är vansinnigt kul med sådana där arga lappar, en del skriver sådana saker att man bara smäller av! Tur man bor i hus och inte i lägenhet längre...

lördag 24 september 2011

Långbloggare

Jösses, kikade in till Kamilla och hennes inläggsmaraton har hållit på sedan 8 maj!!!! Där ligger jag i lä verkligen. Ni får fortsätta gissa både i hennes maraton och i mitt *pekar åt sidebaren för länk till höger längst upp*
Jag kanske skulle försöka visa upp nåt pysslat här i bloggen också eller vad säger ni? Det är bara det att jag inte har orkat eller haft lust till det nu när jag varit lite krasslig och haft tankarna på massa annat. Men nu kanske det snart är dags...

fredag 23 september 2011

Hurra igen!

Idag fick jag reda på att jag får fortsätta jobba dagtid nästa schemaperiod också så det blir ända fram till 22 januari nästa år! Tjoho, vad glad jag blev!! *hoppar av glädje*

torsdag 22 september 2011

Jag tänkte bara säga...

...att jag inte publicerar några anonyma kommentarer. Det var allt jag hade att säga idag.

onsdag 21 september 2011

Ännu en dag

Oj, vad fort dagarna går - ännu en dag att lägga till handlingarna. Jag vet inte hur ni har det, men här i Halmstad har det regnat hela dagen och varit en riktigt gråmulen dag. Lite trist, men ändå mysigt på nåt vis. Och snart är det jul!! I år ska jag inte stressa ihjäl mig över detta, utan bara göra det jag känner för och vill. Så det så!

tisdag 20 september 2011

Snart så...

....hoppas jag på att de släpper IPhone 5, eftersom det ska bli min försenade 40-årspresent. Det är väldigt mycket hemlighetsmakeri kring den där telefonen men enligt rykten så ska den äntligen komma i oktober.
Hoppas det stämmer, för jag är jättenyfiken!!

måndag 19 september 2011

Ny bok av Camilla Läckberg

Idag släpps Camilla Läckbergs nya deckare Änglamakerskan. Jag gillar faktiskt Camilla Läckberg även om hon inte riktigt går hem hos finkulturen och det kanske finns ett och annat att tycka om hennes något stereotypa karaktärsskildringar. Men jag gillar det ändå, det är lättläst, underhållande och spännande tycker jag och jag kommer definitivt att läsa denna bok också eftersom jag läst alla de tidigare.

söndag 18 september 2011

Pippitröja

Visst är den sanslöst fin, den sk "Pippitröjan"? Jag ska göra ett nytt försök med att sticka varsin till barnen, senast jag började på en så var det tunna stickor och många maskor så jag stickade en liten bit och sedan tröttnade jag. Men nu är jag jättesugen att ta upp försöket igen, för de är SÅ fina!!

lördag 17 september 2011

Nyklippt

Så skönt att få håret klippt idag, blev jättenöjd! Jag går till en jättebra frisör, en ung tjej som är superduktig och dessutom billig om man jämför med andra frisörer. Nästa helg bokade jag tid till tjejerna så de också ska få ordning på sina långa lockar. Just nu är det helt hopplöst att få dem att kamma håret frivilligt utan massa tjat och lock och pock så det behövs verkligen klippas.
Nu ska jag försöka fortsätta ta mig igenom eller över tvättberget - ses förhoppningsvis på andra sidan!

fredag 16 september 2011

Jösses...

....vad trött jag är! Tjejerna var också helt slut och somnade i soffan klockan åtta. Jag tror det blir en tidig kväll för min del också.
Imorgon ska jag klippa mig, det är då nåt som verkligen är välbehövligt.
Ha det!

torsdag 15 september 2011

Tantvarning?

Idag tog jag vägen förbi Apoteket och köpte stödstrumpor. Är det tantvarning på det? Nä, det tycker jag faktiskt inte, när man springer fram och tillbaka så mycket som man gör på jobbet så märker man hur svullna och stumma benen är på kvällen. Dessutom har var och varannan av jobbarkompisarna det också, fast de har ju beställt lite snyggare strumpor i turkost, rosa, randigt osv på nätet. Jag har ju aldrig velat vara med på deras beställningar för jag har inte trott mig behöva det men nu har jag fått krypa till korset och medge att det faktiskt var rätt skönt med sådana strumpor.
Nästa steg blir väl att jag tvingas erkänna för mig själv att jag nog skulle behöva kolla min syn för jag kanske skulle behöva glasögon *fortsätter se lite suddigt*

onsdag 14 september 2011

Studera

Imorgon öppnar ansökningsformuläret för specialistsjuksköterska i onkologi. Sista anmälningsdag är 17 oktober. Jag har velat fram och tillbaka så länge nu, men jag känner att det är nu eller aldrig: den börjar vartannat år och går på halvfart i Lund. Nu har jag äntligen bestämt mig för att söka och det känns jättespännande! Vi får väl se hur det går. *gulp*

tisdag 13 september 2011

Är ni inte imponerade?

Jag har lyckats komma mer mer eller mindre intressanta inlägg varje dag sedan 1 juli! *klapp på axeln* Ni fortsätter väl gissa i inläggsmaratonet? Jag kanske skulle lägga upp en bild på vinsten också, bara jag visste vad den skulle bestå av *får fundera vidare*.

måndag 12 september 2011

Woho!!

Jag är ju en riktig sucker för sjukhusserier som är "på riktigt", alltså inga dr House eller Grey´s Anatomy och sånt trams. Därför blir jag jätteglad när den svenska serien Sjukhuset börjar igen ikväll på Tv3. Jag vet inte varför jag gillar sånt där egentligen, jag borde ju få nog på jobbet men det är något visst ändå...

söndag 11 september 2011

10 år sedan

Vissa saker kommer man ihåg kristallklart, vad jag gjorde den dagen minns jag tydligt.
Jag hade precis börjat min praktik på en medicinavdelning på sjukhuset, Oscar var 1,5 år och hade precis börjat på dagis. Den dagen hämtade jag honom på dagis eftersom sambon var på kick off med jobbet i Glasriket i Småland. De skulle bl a äta hyttsill och så köpte han två glaslyktor av dessa:
(Bilden är lånad från Orrefors hemsida)

Iaf: när jag kom hem så ringde min mamma och sade åt mig att sätta på TV:n för det hade hänt nåt i New York - ett plan hade kraschat in i Empire State Building (enligt min mamma, som inte hade riktigt koll på läget). När jag slog på tv:n så såg jag bilder på det andra flygplanet som kraschade in i det södra tornet, det kändes helt overkligt.

Så idag har jag tänt mina stjärnljuslyktor som är inköpta för exakt tio år sedan.
Ha en bra kväll och ta hand om era nära och kära.

lördag 10 september 2011

En av de roligaste filmerna i år

Vi såg Bridesmaids igår, tror inte jag skrattat så mycket åt någon film i år. Helt sanslöst rolig:
*filmklubben rekommenderar*

fredag 9 september 2011

Där ser man

Idag satt vi vid middagsbordet och diskuterade hur det var på 70-talet med tv-kanaler osv. Att det bara fanns två kanaler var helt ogreppbart, att man dessutom var tvungen att GÅ FRAM till tv:n när man skulle byta mellan dessa två kanaler var ju ändå mer konstigt enligt barnen. Tur då att den lilla trekanten kom upp i högra övre rutan varje gång det började ett nytt program i den andra kanalen så man inte missade något:-D
Sedan ville Linnéa titta på nåt program som jag såg när jag var liten, och vad var då mer lämpligt än Staffans Westerbergs proggprogram Vilse i pannkakan? Jag var så rädd för Storpotäten, men tittade ändå eftersom det inte fanns så många andra barnprogram att välja på. När Linnéa tittat färdigt på detta för mig mycket traumatiska barndomsminne så säger hon:
FÅr jag titta en gång till för det var ju jättebra!

EHHHH? Ja, där ser man... Döm själva...


torsdag 8 september 2011

Snart fredag igen!

Veckorna rusar fram, imorgon är det redan fredag och helg igen. Har jag sagt att jag stormtrivs med det jag gör nu på jobbet? Jag kan säga det igen: tycker det är så himla skönt att jobba dagtid och få fira helg när andra gör det.
Lycka.

onsdag 7 september 2011

Jobbfest

Nu ska jag strax ge mig iväg till sensommarfest med jobbet, ska bli trevligt! Vi ska nog först ha lite aktiviteter tror jag och sedan äta middag från en cateringfirma. Det är alltid kul att träffas lite utanför jobbet och utan de vita sjukhuskläderna.
Ha en fortsatt bra kväll ni också!

tisdag 6 september 2011

Störtskön kille

En av de roligaste ögonblicken hittills i Idol var igår när en rysk kille vid namn Oleg (egentligen var han på väg till Skansen men fick se kön till Idolaudition och ställde sig där istället) ställde upp och gick vidare!! Haha, så himla förvånad han blev när han gick vidare:

måndag 5 september 2011

Lite roligt

När jag klickade in på Google idag (som jag har som startsida) så uppmärksammades Freddie Mercurys 65-årsdag - lite kul! Tydligen gör Google så ibland vid högtidsdagar osv.
Grattis Freddie var du än är! En av de mest karismatiska sångarna var du iaf.
Det här var den första låten jag hörde med Queen: året var 1984 och den låg med på Bagens topplista *känner mig nostalgisk*:


söndag 4 september 2011

Så otroligt härligt

Det är så skönt att få vara ledig på helgen när resten av familjen också är lediga. Jag fattar inte att jag inte gjort detta tidigare - nu inser man hur slitsamt det är (iaf i mitt fall) att jobba oregelbundna tider. Jag känner att jag mår mycket bättre av dessa regelbundna tider. Imorgon är det dags igen, men det ska bli roligt att gå till jobbet.

lördag 3 september 2011

Hål i öronen

Idag fick mina söta tjejer äntligen sina efterlängtade örhängen, som det har tjatats om detta! Nu hittar jag ju förstås inte sladden till kameran så jag kan inte ladda ur fotona - ska leta vidare. Men de blev väldigt fina och nöjda iaf, nu ska de små pärlorna sitta i ca 6 veckor och sedan ska vi byta till andra örhängen. Mina små töser var så glada och stolta, mammas hjärtan!

fredag 2 september 2011

Imorgon är det dags

Äntligen ska tjejerna få ta hål i öronen, de har tjatat ett halvår om detta. I våras vill vi inte göra det iom att det snart då var badsäsong, men nu ska det äntligen ske! Gissa om de är nervösa? Återkommer med bildbevis, ha en bra fredagkväll!

torsdag 1 september 2011

En stilla vardagskväll

Tjejerna tittar på Bolibompa. Oscar sitter och spelar dataspel en stund, han har varit hemma från skolan idag för han är jätteförkyld. Vi har ätit lite kvällsmat. Jag handlade på väg hem från jobbet. Snart ska jag lägga fram kläder till imorgon och förbereda ryggsäckar. Barnen ska lägga sig om en timme (tjejerna då, Oscar får vara uppe lite längre om han orkar ikväll), det ska borstas tänder, läsas saga och pussas godnatt. När barnen lagt sig ska jag kolla på lite hämtade avsnitt av Most Evil (En av de bästa serierna som visats på Discovery enligt mig). Vid 22-tiden är det sängdags för mig också.
Vardag: låter kanske tråkigt för en del men jag är så otroligt nöjd med att få vara hemma på kvällarna med familjen och slippa jobba kvällar och helger på ett tag iaf. Härliga vardag - och imorgon är det fredag!
Ha det gott!
Related Posts with Thumbnails