fredag 17 september 2010

Dagens boktips

Ninna ninna ninnanna..... *gnolar* Om ni var barn på 80-talet kommer ni säkert ihåg det här...


Men iaf, jag tänkte faktiskt tipsa om några böcker som jag läst/håller på att läsa just nu. En bok som man får ta i små portioner för den är så vansinnigt smärtsam att läsa (men ändå oerhört lärorik och tankeväckande) är "När livet stannar" av Malin Sävstam. Via jobbet var vi på en föreläsning med henne, och jag var helt tagen efteråt. Malin förlorade två barn, sin man och sin bästa väninna i tsunamikatastrofen i Thailand. Läs den!

En annan bok eller bokserie som jag håller på att läsa för Oscar just nu är serien "Vargbröder". Visst kan han läsa själv, men vi har gjort det till en mysig kvällsritaual att jag läser högt för honom ett kapitel varje kväll när han ska sova. Böckerna är vansinnigt spännande och jag rekommenderar dem varmt till er som har barn i skolåldern. Fantasyspänning när den är som bäst!

Ja, det var vad jag hade att komma med ikväll, ha det bra sålänge!

torsdag 16 september 2010

Vad jag håller på med just nu

Jag har som vanligt ett antal saker jag håller på med samtidigt, bl a två saker som ska bli julklappar, en docktröja, min ripplefilt (som ligger lite i malpåse just nu *hrmm*), mormorsrutor som även det ska bli en filt tror jag, en del scrappande och så några saker som här kommer på bild.
På 80-talet var det väldigt populärt med prylhyllor, där man kunde ställa upp all världens småkrafs och krimskrams. Nu är de populära igen, fast i lite pimpad form. Jag hittade inte min gamla prylhylla (kan hända att jag rent av slängt den i någon flytt), så jag köpte en på Röda Korset för 15 kronor. Den håller som bäst på att bli målad med vit färg, och sedan ska jag dekorera med lite scrappapper eller bilder ur böcker.
Detta ska bli en sjal, och den är nog snart kalr - går snabbt med stora stickor 10 och endast räta maskor.

Slutligen en bild på mitt gamla dockskåp - FÖRE. Jag hoppas det kommer bli ett EFTER också.
Dockfamiljen uppställd framför sitt slitna hus - jag hade t o m en boxer med valp och en bebis i vagga! Roliga detaljer som är värda att notera på bilderna tycker jag är blomlådan som fanns i många 70-talshem, lampan med glasmosaik, heltäckningsmattorna (syns lite dåligt på översta bilden) och 70-talspappans polotröja samt polisonger *fnissar*.

onsdag 8 september 2010

Award!

Åh, jag har fått en fin award från superduktiga, söta, gulliga Nenne! Har ni inte varit inne i hennes blogg och kikat så gör det omedelbums - hon gör SÅÅ mycket fint! Så här skriver hon i sin nominering till varför bl a jag fick awarden:


"Du kan allt! Även om du hamnat i en scrapsvacka så har du alltid nytt roligt pyssel på gång, när jag blir stor vill jag kunna virka som du!" *glad*


Man ska dessutom berätta sju sanningar om sig själv och skicka awarden vidare till sju andra bloggare.

OK, sju sanningar om mig:
* Jag har hälsat i hand på den förre påven Johannes Paulus II, detta var under en klassresa till Rom när jag gick på gymnasiet och vi var på audiens hos påven.

* Jag är väldigt bra på att skjuta upp saker till sista minuten - jobbar på att bli skärpa mig.

* Jag är kaffeberoende.

* Jag har aldrig stått på ett par slalomskidor - tycker det ser helt vansinnigt ut att kasta sig nerför en snöig backe med livet som insats. Tack men nej tack.

* När jag kör bil brukar jag roa mig med att klura ut ord av andra bilars registreringsskyltar.

* Att kolla på sjukhusserier (från riktiga sjukhus och liknande) är nästan ett beroende för mig. Även serier som "Djurpolisen i Houston" och andra djurräddarprogram får mig att nästan gråta när de räddar en kattunge som trillat ner i en brunn eller rensar upp hos en gammal tant som har 50 hundar i sitt lilla hus.

* Jag är en riktig hemmaråtta som trivs allra bäst i vårt lilla hus tillsammans med min familj.

Jag väljer att fega ur och nominera denna award vidare till alla som läser min blogg. Lämna gärna en kommentar så jag kan komma och besöka er och läsar era sanningar!

lördag 4 september 2010

Sweet little girl

Nu får ni rita kors i taket för detta är mitt andra inlägg idag!! Hurra!!!! Det är ytterligare en layout till The Nook, till en utmaning där man skulle fokusera på text och titel. Ett krav var att man skulle använda minst tre olika fonter och minst två olika färger på bokstäverna. Jag blev nöjd med denna, upptäcker att jag gillar allt mer att scrappa i A4-format.

ATC-kort

Ytterligare en utmaning till Nook U på The Scrapbook Nook: denna gång skulle man göra 3 stycken ATC-kort.

torsdag 2 september 2010

Jodå...

...det börjar flyta på tror jag. Jag har gjort en layout till - den här gången till Nook U-tävlingen på The Scrapbook Nook. Så nu blir det en månad av total nervanspänning för att hinna med alla extrautmaningar som brukar dyka upp titt som tätt. Förra gången jag var med på en sådan här tävling på The Nook var jag helt scraputsliten i flera veckor efteråt *hihi*.

Ni skulle kunna hjälpa mig med en sak (om ni nu inte redan är med på forumet): titta in i den här tråden och posta ett inlägg om att jag har tipsat om tävlingen. Då kan jag få några extrapoäng, och det skulle jag bli väldigt glad över. Detta gäller t om 4 sept (eller 5 sept kl 09.00 för svensk tid tror jag).
Related Posts with Thumbnails