fredag 30 april 2010

Virkad tårta

En liten tårta jag virkat, den här gången använde jag ett grövre bomullsgarn och större nål. Därför blir tårtan lite större än förra gången. Mönster ur Mia Bengtssons bok "Virka amigurumi".

Hundratjugo

30 april: äntligen färdig med en layout som jag har hållit på med i två veckor nu. Det blir en close up på den idag.

Hundranitton

29 april: de dagar jag ska jobba kväll blir det inte så mycket gjort i form av längre utflykter eller liknande på förmiddagarna. Ofta går vi runt i pyjamasbyxor till långt fram på förmiddagen.

Hundraarton

28 april: när jag jobbar kväll gör Ola ofta fläskpannkaka till kvällsmat. Tjejerna älskar det och kan nästan äta en stor form helt själva.

Hundrasjutton

27 april: kaffe i vårsolen. Livet är rätt skönt ibland!

Hundrasexton


26 april: jag köper lite vit färg för tanken är att det ska målas om lite möbler härhemma. Önskar bara att det fanns lite mer tid på dygnet.

Hundrafemton

Äntligen blommar påsklijorna jag satte till påsk! Det har varit lite kyligt så de har dröjt länge med att slå ut.

Hundrafjorton

24 april: Oscar säljer majblommor med "sådär" resultat: alla verkar redan ha köpt!

onsdag 28 april 2010

Snart dags för bloggparty

Japp, ni läste rätt - på lördag drar vi igång ett nytt bloggparty igen och det är alla de goa tjejerna inne på Allt om Scrapforumet som håller i det. Så återkom på lördag (och gärna tidigare, för vem vet - några kanske tjuvstartar *infogar blinkande smiley*) för att se vad jag och de andra hittar på!

tisdag 27 april 2010

Liten tavla

Jag gjorde en liten tavla av papper från 3ndy Papir. De är SÅ underbart söta dessa papper och du hittar dem självklart hos Scraplagret.

Hundratretton

23 april: tjejerna leker frisör med förödande resultat. Nu har Agnes hockeyfrilla! *suck*

Hundratolv

22 april: jag börjar äntligen sy på de nya gardinerna till vardagsrummet.

Hundraelva

21 april: ordnar med nytt däck till stora bilen, som har fått punktering på enda framhjulet. En onödig utgift, som ändå måste betalas *suck*

söndag 25 april 2010

Nu är det spännande

Idag presenterar vi alla de tio finalisterna i DEN STORA TÄVLINGEN Sveriges scrapmästare 2010. Jag kan ju säga som så att det ha verkligen inte varit lätt att rösta - 50 tävlande och 5 bidrag var gör 250 layouter att titta igenom! Så då förstår ni kanske att det varit ett tufft jobb. Vi presenterar finalisterna en i taget, varje timme under dagen så kika in hos Allt om Scraptidningen hela dagen. Då kan ni även passa på att läsa om ett DT-call som vi startar idag - sök du också vetja!

tisdag 20 april 2010

3ndy Papir

Jag skapar en hel del just nu, men bloggar om det lite i taget så det inte blir FÖR mycket på en gång *hihi*. Här är en layout jag gjorde till Scraplagret och som vanligt kan ni läsa mer i butikens blogg.

Hundratio

20 april: LYCKA! Vi hälsar på hemma hos min mamma och hittar i ett förråd en stor kasse full med gamla dockor som jag hade när jag var liten. Visserligen ser de lite risiga ut en del av allt badande jag tvingade dem att utstå och all "ögonskugga" (Läs: blå tuschpenna) som jag målade dem med. men tjejerna var lyckliga iaf.

Hundranio

19 mars: jag håller på med många projekt samtidigt och ändå börjar jag på nåt nytt. Iggle Piggle från "I drömmarnas trädgård" börjar ta form. Mönstret hittade jag hos Virkaholic och finns att ladda ner gratis här!

söndag 18 april 2010

Två kort

Två enkla kort som jag gjort till extrautmaningar på Magdas Scrapfeber.
Inspiration från en bild med textiltryck: jag inspirerades av djurtemat och färgerna. (Och JA, det är mycket glossy accent på bokstäverna och det lilla äpplet *tar på solglasögonen*)
Ett kort till tema VÅR. Tja, inte så mycket mer att säga om det.

Hundraåtta

18 april: vi åker till Stadsbondgården och tittar på djuren. Visserligen är det inte så avancerat och det går rätt fort att gå runt där men barnen tycker det är kul iaf. Idag såg vi bl a den här söta lilla ponnyn som töserna ville adoptera.

Hundrasju

17 april: jag har börjat att rensa lite härhemma igen, det har gått på sparlåga ett tag nu. Men jag har mycket kvar att slänga, sälja och ge bort - inte minst bland mina scrapsaker!

Hundrasex

16 april: jag har två alldeles äkta prinsessor härhemma. Då ligger det sådana här accessoarer lite överallt.

fredag 16 april 2010

Ytterligare ett bidrag till Scrapfebern

Ett bidrag till Scrapfebern igen: den här gången skulle man lifta en valfri layout eller kort av Karin Brandin, och jag valde den här. Det blev en ganska exakt tolkning med pappersplacering osv. Dessutom var det önskemål om att man skulle hålla det ganska enkelt, då Karin har en rätt grafisk stil: därför har jag försökt att inte överdekorera.

torsdag 15 april 2010

Hundrafem

15 april: bild på vårt fina lilla magnoliaträd som vi planterade förra året. Än är den inte så hög, men den kommer nog blomma i år ändå. Magnolian är en av mina favoritblommor, SÅ vacker!

Hundrafyra

14 april:En bild av mig själv i vårsolen, på Magdas hade de en utmaning om att ta en vårlig bild av sig själv och använda som avatar.

Hundratre

13 april: tjejerna målar lite med vattenfärg på förmiddagen innan jobbkväll för mamma.

Hundratvå

12 april: en vanlig jobbdag, id-kortet är viktigt att ha med sig.

Hundraett

11 april: jag köper nya vårskor till barnen. Det är underbart när man äntligen kan göra det.

söndag 11 april 2010

Stafflikort

Ett till bidrag till Scrapfebern hos Magdas: man skulle göra ett stafflikort efter en skiss. Det var skoj att göra, har aldrig testat denna vikning förut.

lördag 10 april 2010

Åttiotalet

På tal om nåt helt annat, den här lilla betraktelsen blev jag påmind om när jag satt och slösurfade. Jag har läst den många gånger innan, men jag tycker fortfarande den är lika rolig..
Den här gången såg jag den i Cupcakes blogg.

Det glada 80-talet.
Visst är det ofattbart att…..
•Vi på fullt allvar trodde att George Michael var hetero.
•Vi köade utanför telefonautomater varje gång vi ville ringa hem.
•Hockeyfrillan fanns på var mans huvud – gärna i kombination med en synthtofs.
•Seglarskon betraktades som ”klassisk” och ”tidlös”.
•En krusig permanent ansågs vara en trendig frisyr – både på tjejer och killar.
•Ett Lycra-plagg vid namn ”Body” (som knäpptes i skrevet med en konstruktion som var fullkomligt ohanterlig, särskilt i kombination med alkohol) hade en naturlig plats i våra garderober.
•En familjs status mättes i antalet hushållsapparater – Soda stream, glassmaskin, bakmaskin och fonduegryta var lika med skyhög status.
•En bit kassler med ananasskiva betraktades som exotisk och att alla maträtter som innehöll ananas hette någonting med Hawaii.
•Den lyxigaste förrätten var räkcocktail och den flottaste efterrätten glace au four.
•Vi fick inte hoppa på golvet när vi lyssnade på musik – då blev det hack i skivan.
•Det fanns en särskild möbel att förvara skivspelaren på, den kallades stereobänken.
•Det gick rykten om att Michael och Janet Jackson var samma person.
•Det vita mirakelmedlet Tippex var det enda sättet att åtgärda stavfel.
•Alla viktiga papper kallades stenciler och var tryckta med blått stinkande bläck.
•Vi trodde att vi skulle få HIV vid blotta anblicken av Jacob Dahlin och Sighsten Herrgård.
•Tights och storskjorta var en naturlig kombination.
•Våra finaste tavlor förställde kyssande par i solnedgång, gråtande clowner och galopperande enhörningar
•Vi gick och tränade med stringtrosor utanpå gympadräkten.
•”Jag skriver en check” var en vanlig replik i shoppingsammanhang.
•Vi blev förvånade när vi fick reda på att Dolly Parton bar peruk och Ted Danson toupé.
•Det var okej att lyssna på Magnus Uggla.
•Snabbmat var detsamma som ”en grillad med mos”.

*asgarvar* Jag kan verkligen fortfarande känna doften av de där blåa stencilerna man fick i skolan. För att inte tala om den totalt opraktiska bodyn. Den är jättebra på små bebisar, men hur lätt tror ni det är att få de där knapparna på rätt plats när man har inmundigat en mindre (eller *host* större) mängd Blue Nun eller Perlette?

*fnissar lite till*

Hundra

10 april: Ola tar med sig barnen på en liten cykelutflykt ner till Det Stora Blå. Om några månader kan man bada här (fast inte bland stenarna kanske, det finns ju många sandstränder också här i Västkustens pärla).

Ett album med trädgårdsåret

Jag gjorde ett litet album med Cosmo Cricketpapper som jag fick från Scraplagret. Det blev ett album med än så länge tomma sidor, där jag ska dokumentera året i vår trädgård.

Materiallista och beskrivning finns som vanligt i butikens blogg.

fredag 9 april 2010

Magdas scrapfeber har börjat och jag är smittad

Jag hade tänkt att delta i Scrapfebern hos Magdas scrapbooking. Mitt första bidrag blev till en scraplift, där man skulle lifta en helt underbar layout med Cosmo Cricketpapper. Jag har liftat i stort sett allt: upplägg, pappersval, tema osv.

Cybercroppat lite...

En layout jag gjorde till en tävling i cybercroppen på Scrappiz som pågår just nu. Man skulle använda sig av fler än 3 kort samt ha handskriven journaling.

Nittionio

9 april: sitter ute i solskenet och fikar. Funderar på om jag ska måla om de gamla utemöblerna som vi har på uteplatsen eller bara olja in dem. Något behöver göras, för de är slitna.

Nittioåtta

8 mars: är ganska trött efter en lång och slitsam dag på jobbet. Är dock ute och fotar lite i trädgården, bl a gamla fröställningar på en buske som kommer blomma med vackra mörklila blomstänglar om några månader.

Nittiosju

Lite geggamoja kanske? Jag blir ofta bjuden på "spaghetti och köttfärssås", "makaroner", "marmeladsmörgås" i form av denna bruna röra. *mums*

Nittiosex

6 april: vårstädar i trädgården innan eftermiddagspass på sjukhuset väntar.

måndag 5 april 2010

Nåt jag glömt att visa

Ett litet enkelt kort jag gjort för Scraplagret: jag har använt de helt underbara papperen från Cosmo Crickets serie Garden Variety.

Och så kom jag på att jag snart firar 10000 besökare här i bloggen: det borde ju firas på nåt sätt. *funderar*
Related Posts with Thumbnails